Let wel op dat je het recht moet hebben om een sjabloon te kunnen beheren. De organisatiebeheerder kan dit voor je instellen binnen Gebruikersrechten in Organisatieinstellingen.

In dit artikel bespreken we twee type sjablonen:

In sommige van deze sjablonen kun je zogeheten samenvoegvelden invoeren. Dat zijn velden die automatisch informatie inladen in het sjabloon. Lees hier meer daarover.

Opmaak in tekst werkt via markdown. Lees hier meer daarover.

Voorbeeld sjablonen vind je hier.

Tender management sjablonen

Tender sjablonen kun je beheren in 'Tender management' onder het tabblad Sjablonen.

Open het sjabloon dat je wilt aanpassen of klik op Nieuw om een nieuw sjabloon aan te maken.

Nieuw sjabloon aanmaken

Kies rechtsboven voor Nieuw om een nieuw sjabloon aan te maken. Geef het sjabloon een naam, label, kies een type en een regelset.

Volg daarna dezelfde als het bewerken en opmaken van een sjabloon.

Sjabloon bewerken of opmaken

Open een bestaand sjabloon. Je ziet dat het sjabloon bestaat uit diverse tabbladen.

1. Uitnodiging

Hier omschrijf je de tekst die de inschrijver zal lezen bij het openen van de tender. Het is gebruikelijk om hier kort het proces uit te leggen. Via Bewerk pas je de tekst aan. Heb je al een sjabloon klaar staan voor deze tekst? Laad deze dan in via Kies een sjabloon rechts bovenin het tekstvak.

2. Instructie

In Instructie omschrijf je uitgebreider belangrijke processtappen in de tender. Denk aan uitleg rondom het indienen en stellen van vragen. Ook hier geldt dat je sjablonen kunt inladen met standaardtekst via Kies een sjabloon rechts bovenin het tekstvak.

3. Vragenlijst

In Vragenlijst voer je de vragen in die je aan de inschrijver wilt stellen. Dit werkt hetzelfde als in een daadwerkelijke tender. Je kunt dus hoofdstukken aanmaken en vragen of tekstvelden toevoegen.

Via Importeer heb je de mogelijkheid om vragenlijsten te importeren uit eerdere tenders.

4. Prijzenblad

Binnen Prijzenblad stel je een uitgebreid prijzenblad op waar de inschrijver een prijs uitgebreid kan opstellen.

Maak je liever gebruik van een simpel prijsveld in de vragenlijst? Klik op Bewerk rechtsboven en ga met de muis over het tabblad. Je ziet dat er een tandwiel zichtbaar wordt. Klik op het tandwiel en kies voor Verwijder.

5. Bijlagen

Binnen Bijlagen voer je standaard documenten op die je iedere tender wilt meesturen. Via Upload voeg je nieuwe bestanden toe.

Tijdens het uploaden van een bestand kun je tevens een categorie aanmaken om documenten onder te brengen.

Berichtgeving en tekstblokken

Sjablonen voor berichtgeving en tekstvakken pas je aan in je organisatie instellingen. Klik links onderin op 'Organisatie instellingen' en vervolgens in het linker menu op 'Sjablonen'. Hier zie je twee tabbladen: Berichtgeving en Tekstblokken.

Berichten

Om een nieuw bericht sjabloon te maken klik je rechts op 'Maak nieuw...' Hier heb je de keuze uit verschillende soorten berichten.

Kies een type bericht dat je wilt aanmaken en stel het bericht op.

Vul daarbij een naam in, omschrijving, onderwerp en tot slot het bericht.

Delen

Zodra je een sjabloon hebt opgeslagen, is het belangrijk deze te delen met de rest van de organisatie.

Om een berichten sjabloon te kunnen aanpassen, ga je met je muis over het bericht die je wilt aanpassen. Klik dan op 'Pas aan'. Je ziet nu een pop-up scherm met het bericht, deze kun je bewerken. Na het bewerken klik je op 'Bevestig'.

Tekstblokken

Om een nieuw tekstblok sjabloon te maken klik je rechts op 'Maak nieuw...' Hier heb je de keuze uit verschillende soorten. Deze tekstblokken kun je inladen op verschillende plekken in je tender.

Kies het gewenste type en stel de tekst op samen met een naam en omschrijving.

Delen

Zodra je een sjabloon hebt opgeslagen, is het belangrijk deze te delen met de rest van de organisatie.

Om een tekstblok sjabloon te kunnen aanpassen, ga je met je muis over het tekstblok. Klik dan op 'Pas aan'. Je ziet nu een pop-up scherm met de tekst, deze kun je bewerken. Na het bewerken klik je op 'Bevestig'.