Binnen een project bepaalt de werkgroep wie toegang heeft tot de betreffende werkomgeving. Door een lid toe te voegen aan de werkgroep van een project krijgt deze toegang tot het betreffende project. Welke specifieke rechten deze gebruiker binnen het project krijgt is gekoppeld aan de rol die een gebruiker heeft binnen de werkgroep.


Werkgroeplid toevoegen

Werkgroeprol wijzigen

Werkgroeplid toevoegen

Een werkgroep kan bestaan uit individuele gebruikers, één of meerdere contactgroepen of een combinatie van beide. Wanneer een contactgroep wordt toegevoegd aan een werkgroep krijgen alle gebruikers die onderdeel zijn van de contactgroep de rechten van de betreffende contactgroep.

Volg onderstaande stappen om een gebruiker of contactgroep toe te voegen als lid van een werkgroep:

 

  1. Open het project of dossier waar een gebruiker aan moet worden toegevoegd.
  2. Open naar het menu 'Werkblad'.
  3. Klik rechtsboven op 'Werkgroep'.
  4. Kies 'Voeg lid toe'.
  5. Selecteer het gewenste contact uit het adresboek of voeg een nieuw contact toe.
Bekijk het help-onderwerp Selecteren contacten voor meer informatie over het toevoegen van contacten.

 

  1. Klik op Voeg toe. Het werkgroeplid is nu toegevoegd.
Standaard wordt de rol werkgroeplid toegekend aan nieuw toegevoegde werkgroepleden.

 

Als een persoon wordt toegevoegd aan een werkgroep, als de betreffende persoon nog geen account had voor het Commerce-hub platform, tevens een gebruikersaccount aangemaakt. De persoon krijgt hierdoor automatisch een specifieke set van rechten en autorisaties mee (genaamd Standaard gebruiker). Door middel van deze autorisatie kan de persoon inloggen op het platform en krijgt hij of zij toegang tot het project of dossier.

 


Werkgroeprol wijzigen

Volg onderstaande stappen om de rol van een werkgroeplid aan te passen:

 

  1. Open het project of dossier waarvoor de rol van een werkgroeplid moet te worden aangepast.
  2. Klik op het contactkaartje van het werkgroeplid waarvan de rol aangepast moet worden.
  3. Kies 'Rol'.
  4. Selecteer een rol uit de lijst. De rol wordt gelijk aangepast. De volgorde waarin de werkgroepleden worden getoond is gerelateerd aan de rol die ze hebben.